WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (1)
WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (2)
WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (3)
WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (4)
WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (5)
WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (6)
WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (7)
WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (8)
WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (9)
WE1609 Psychiatrisch Centrum Evergem (10)

Vervangingsnieuwbouw Psychiatrisch Centrum

Sleidinge

Voor Bouwheer Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge bouwde Vandenbussche de vervangingsnieuwbouw met 33 bedden, naar ontwerp van AMV Architecten. De bouwwerken omvatten de aanbouw van een nieuwbouwvleugel aan het bestaande gedeelte na afbraakwerken.

De nieuwbouwvleugel werd aangebouwd aan het achterliggende bestaande psychiatrisch centrum na afbraak van de voormalige vleugel. De aanbouw bestaat uit een rechthoekig volume met 2 bouwlagen en een beperkte 3de bouwlaag, die de verbinding maakt naar het bestaande gebouw. Het nieuwe bouwvolume werd afgewerkt met een plat dak. Daarnaast werd de nieuwbouwvleugel volledig onderkelderd, waar een archief- en opslagruimte voorzien werd. Het niveauverschil tussen het voetpad en de inkomzone werd met een hellend vlak overbrugd.

Beeld:
Patrick Dekeyser
Bouwheer
Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge
Architect
AMV Architecten
Klasse
Klasse 7